Kezdőlap
EUR: 350.5300; USD: 321.9100; CHF: 331.0100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Terápiáskutya-bemutatót tartottak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29781
Pilla és Rozi – két terápiás kutya – vendégeskedett péntek délelőtt a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhára járó szegényeknek különleges élményben lehetett részük: élőben láthatták, miként viselkedik egy vizsgázott kutyus és tanuló társa. (Fotók: Mátyus István)

Terápiás kutyák nem először látogattak a népkonyhára, ahol ismét nagy örömmel fogadták a kedves négylábúakat. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványt vezetője, dr. Juharos Ágota radiológus főorvos és a társaságában érkezett növendék Springer spániel, Rozi, valamint Frigyesi Tünde, a Katona József Színház rendezőasszisztense és a vizsgázott tacskó-vizsla keverék, Pilla képviselte.

Juharos Ágota elmondta: két év kemény munkája szükséges otthon és kutyaiskolában ahhoz, hogy egy kutyus terápiás vizsgát tehessen. A bemutató során jól látszott, milyen fegyelmezett Pilla, míg Rozi még játékos, figyelme kevésbé kitartó. Hozzátette: egy kutya, vagy bármilyen más házi kedvenc nagyban hozzájárul gazdája egészségéhez, megfelelő kedélyállapotához. A terápiás kutyákkal ők maguk is járnak beteg gyerekekhez, felnőttekhez, emellett a város huszonnyolc általános iskolai osztályában is segítik az oktatást.

 

 

 

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés