Kezdőlap
EUR: 344.9700; USD: 291.3800; CHF: 320.4800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az év vidéki étterme

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__12/i__4890
Az Utazó Magazin által felkért szakemberek és az olvasók szavazatai alapján, 2008-ban Az év vidéki étterme díjat nyerte el a lajosmizsei Tanyacsárda. A kérdés persze, hogy hogyan fogad egy ilyen új elismerést az, aki szinte meg sem tudja mondani, hány kitüntetést kapott az utóbbi évtizedekben. - Legelőször egy nagyon nagyot dobban a szívem, mint mindig, ha valami szakmai elismerésről értesülök - mondja Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a magyar szakács olimpiai válogatott trénere, a csárda messze földön híres séfje. – És arra gondoltam, hogy igenis érdemes volt dolgozni.
- De ez a kitüntetés is a Tanyacsárda teljes kollektívájának szól. A Mizsei lakodalmas levestől a Csárdagazda kedvencéig, vagy a Tanyasi bőségtálunkig, jó néhány ételünk van, amelyik sok-sok éve nagyon népszerű. Emellett a háznak az édessége, a Mama tejes pitéje az, amiből ha egyszer ettek a vendégeink, mindig kérik, amikor visszatérnek. Azután a vörösboros lábszárpörkölt, ahogy Hofi Géza művész úr szerette, az elmaradhatatlan, azt folyamatosan, minden nap készítjük… - Hal sosem hiányzik a Tanyacsárda étlapjáról, de a Halnapok valami teljesen mást jelent itt. Az egy fesztivál, és egy hagyomány továbbélése. Hiszen az örökös halászléfőző bajnoknak, Sóbri Józsi bácsinak – aki sokszor főzött a mi csárdánkban is - egy örökös tiszteletadás. Mióta eltávozott közülünk, mi készítjük el híres halászlevét, kitűnő minőségű pontyokból. De a vadakból főzött-sütött ételek hagyományos fesztiválja is épp oly jellegzetes hangulatú esemény a mi csárdánkban, mint például a disznótoros napok – tudjuk meg Garaczi Jánostól. Ahogy a remek ételeket, a kitüntetéseket, úgy a hírességek, sztárok sokaságát is lehetetlen volna mind felsorolni, akik megfordultak már a Tanyacsárdában. - Nagyon szeretek a vendégekkel beszélgetni, meghallgatom a véleményüket az ételeinkről, majd tolmácsolom azokat a kollégáimnak – árulja el a neves mesterszakács. – Hiszen ők a legfontosabbak. Kritikáikat megszívleljük, elismerő szavaik pedig, többet érnek minden kitüntetésnél.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés