Kezdőlap
EUR: 361.2000; USD: 302.9700; CHF: 334.1100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Apokalipszis a Cifrapalotában - képgalériával

| Feltöltve: | | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__14/i__6467
Szabadságolt Krisztus, mobilozó Szűz Mária, géppuskás angyalka - Apokalipszis. Ez az V. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále. Immár Kecskemét legismertebb, legrangosabb képző- és iparművészeti kiállítás-sorozata ez a biennálé, melyre ebben az évben 221 alkotó adott be egy-egy pályázatot. A kiállítási anyag a szakmai zsűri által kiválasztott alkotásokból tevődik össze, összesen 127 művész munkáját állították ki a Cifrapalotában.
A zsűri tagjai voltak: Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és zománcművész; Fekete György professor emeritus, a Magyar Iparművészet Főszerkesztője; ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, egyetemi oktató; Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész. A zsűri ezúttal nem tudott anyagi díjakat osztani, ellenben úgy döntött, hogy biztatásképpen, egy jobb jövő reményében is, megnevez néhány olyan alkotót, akik kiemelkedő színvonalú alkotással örvendeztettek meg minket. A pénteki teltházas megnyitón az alábbi művészeknek osztották ki az "erkölcsi díjat": * Budaházi Tibor festőművész * Csete Ildikó textiltervező iparművész * Dobos Éva Grafikusművész * Máder Indira textiltervező iparművész * Neuberger István Grafikus- és festőművész * Széles Judit textiltervező iparművész.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés