Kezdőlap
EUR: 362.5800; USD: 311.0700; CHF: 335.6000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Robi atya heti-levele a Széchenyivárosból

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__20685
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia plébánosa Hatházi Róbert atya megküldte heti lelki program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő:Szent Máté apostol és evangélista

Szerda:Szent Pio atya

Csütörök:Szent Gellért püspök és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

Az új tanévben induló csoportjainkról (kezdési dátumok, időpontok) tájékozódhattok a hirdetőfalon elhelyezett (korábban mellékletként csatolt) táblázatból! Már elindult és induló csoportjaink szeretettel várják az érdeklődőket. A héten indul a bibliaóra és a katekumenátus.

A hagyományok szerinti 24 órás szentségimádás következő időpontja szeptember 21. hétfő, a megszokott rend szerint nappali időszakban a kápolnánkban nyílik lehetőség csöndes szentségimádásra.

Testvérvárosunk Beregszász javára tartanak jótékonysági hangversenyt szeptember 24-én, csütörtökön 18.00 órától a Piarista Gimnázium nagytermében.

Szeptember 27-én Szentírás vasárnapján hittanos tanévkezdő szentmisét tartunk iskolatáska szenteléssel. Vendégünk lesz Rozmaring! J

Szintén szeptember 27-én 15.00 órától kezdődő érseki szentmisét követően Mindszenti József bíboros szobrát áldják meg a Nagytemplom előtti téren. Közreműködik a Barátok együttes.

Október 3-án, szombaton Pécsre kirándul a Nyugdíjasklub, a rendelkezésre álló szabad helyekre jelentkezhettek az irodában! Részvételi díj: 5000.- Ft. (utazás, belépők és ebéd).

Irgalom forrásaközbenjáró imaszolgálatot szerveznek testi-lelki gyógyulásokért október 4. vasárnap 15.30 órától a Nagytemplomban.

Október 9-én, pénteken a nagyteremben „Evangéliumi kérdések a menekültkrízissel kapcsolatban” címmel tart előadást Forrai Tamás jezsuita tartományfőnök atya. A kérdés aktualitása és égető volta miatt szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Tamás atya előadását! (plakát csatolva!)

Október 10. szombaton Egyházmegyei Családtalálkozóra kerül sor a Szent Imre Iskolában. Előtte 9.00 órakor Érseki szentmisét tartanak a Nagytemplomban.

Október 18-án kerül sor a jubiláns házasok megáldására a 10.00-ás szentmisén. Jelentkezni már lehet az irodában, a megfelelő adatok (név, hányaik évforduló stb.) leadásával.

Szintén október 18-án gyűjtést szervezünk a kárpátaljai magyarság megsegítésére. A tél közeledtével komoly nehézségekkel kell szembenézniük, a magas közüzemi díjak és a nagyon alacsony fizetések miatt. A képviselőtestület döntése alapján a vasárnapi mise (okt. 18.) perselybevételét erre a célra ajánljuk fel!

November 22-én Érsek atya szolgáltatja ki a bérmálás szentségét Plébániánkon! Jelentkezni a Plébánia Hivatalban lehet a jelentkezési lap kitöltésével, jelentkezési határidő szeptember 27!

Önkéntes ökumenikus kórházi lelki gondozói szolgálat szerveződik városunkban Kerekes Márton református kórházlelkész gondozásában. A jelentkezőknek képzést biztosítanak! Jelentkezni október 1-ig lehet 30/ 688 3101 telefonszámon. További információk a hirdetőtáblán az információs szórólapon és a megadott telefonszámon személyesen elérhetők!

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés