Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Magyar Katolikus Kultúra Napjai: szeptember 15-17. - A PORTA SZÍNES PROGRAMMAL KÉSZÜL A FESZTIVÁLRA

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6014
A Magyar Katolikus Egyház művészeti értékeinek bemutatására, szélesebb körű megismertetésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez év szeptember 15. és 17. között első alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjait. A háromnapos rendezvény során mintegy 50 településen, közel 100 kulturális program segíti az egyházi kultúra gazdagságának megismerését: a templomokhoz hasonlóan az egyházmegyei gyűjtemények ingyenes nyitva tartással, különleges kincseik bemutatásával, tárlatvezetéssel várják a látogatókat. A Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja gazdag programmal készül a fesztiválra. A részletes programot a napokban adjuk közre honlapunkon.
Több egyházmegyében szerveznek előadásokat, tanácskozást vallás és kultúra kapcsolatáról, valamint kiállítások, irodalmi estek, hangversenyek is találhatók a programok között. A programsorozat országosan a Szent István Társulat új könyvesboltjának megnyitójával indul Budapesten. Ennek keretében szeptember 15-én 16 órakor Erdő Péter bíboros, az Apostoli Szentszék Könyvkiadójának fővédője és Veres András püspök, a rendezvény szervezőbizottságának elnöke áldja meg a Stephanus Könyvesházat. (Budapest V., Kossuth Lajos u. 1.) A nemrégiben elkészült http://kultura.katolikus.hu címen elérhető honlapon a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak programjait gyűjtötték össze, és folyamatosan bővítik a beérkező újdonságokkal. A honlapon településenként, egyházmegyénként és naptári rendben is áttekinthetők az egyes események. A honlapot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának munkatársai készítik. A további programajánlókat a sajto @ katolikus.hu e-mail címre várják.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés