Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Fotókiállítás II. János Pál pápáról

| Feltöltve: | Forrás: H2Onews | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__6/i__6334
Fotókiállítást szerveztek Fatimában, amelynek témája: "Karol Wojtyla: a hit, az út, a barátság. Kirándulások a barátokkal." A megnyitó a Szentháromság templom melletti komplexumban lévő Lausperene kápolnában volt.
„A kiállítás Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa életének egy kora szakaszát mutatja be, amikor a krakkói egyetemi ifjúság lelkésze volt 1952 és 1954 között. Különböző típusú kirándulásokat szervezett. Voltak gyalogos kirándulások, a képeken a fiatalok között látni a pápát. Azután voltak a sífutással egybekötött kirándulások, vagy kenus és kerékpáros túrák is. A képekről kiderül, hogy a pápa felelős volt egy ifjúsági csoportért, amelyet a Körnek hívtak. A fatimai kiállításra a lengyel nagykövetség és a Portugál Katolikus Egyetem kezdeményezésére került sor. A megnyitó február 13-án volt. Ekkor emlékeztek meg Lúcia látnoknő haláláról. Az eseményen részt vett a portugáliai lengyel nagykövet, Dr. Katarzyna Skórznska asszony, Leiria-Fatima püspöke, António Marto és a szentély rektora, Virgílio Antunes atya, valamint nagyszámú zarándok. „Lengyelországban, II. János Pál szülőföldjén igen sok fiatal élt aszerint a tanúságtétel szerint, amelyre a II. János Pállal kapcsolatos tapasztalataikból tettek szert. Lengyelországban amikor meghalt II. János Pál pápa, a fiatalok igen nagy fájdalmat éreztek. A nyitó ünnepség António Marto püspök szavaival kezdődött, aki felidézte II. János Pál pápa három fatimai látogatását. Ezáltal ő „fatimai pápa lett. A lengyel nagykövetasszony és a szentély rektora is beszámolt II. János Pállal kapcsolatos személyes tapasztalatairól. A videós tudósítást a H2Onews jóvoltából láthatják honlapunkon.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés