Kezdőlap
EUR: 348.3500; USD: 313.3500; CHF: 325.8300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Új időszaki kiállítás nyílt Kecskeméten a Holokauszt-emléknapon

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28553
A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából 2018. április 16-án, hétfőn 10.00 órakor „Felfedezők, tudósok, mágusok" címmel nyílt meg a Holokauszt Emlékközpont vándorkiállítása a Cifrapalotában. A megnyitón emlékező beszédet mondott Mák Kornél Kecskemét MJV alpolgármestere, majd a kiállítást Prof. Dr. Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A Cifrapalotában ma megnyílt új időszaki kiállítás olyan zsidó származású magyar feltalálókat, tudósokat és mágusokat mutat be, akik jelentősen hozzájárultak egy-egy tudományterület fejlődéséhez.

A tárlaton többek között Richter Gedeon gyógyszerészetben betöltött szerepét, Szilárd Leó és Teller Ede fizikában meghatározó jelenlétét és számos neves tudós találmányát ismerhetik meg a látogatók. Emellett a művészetek világába is betekinthetnek Robert Capa fotóművész és Harry Houdini szabadulóművész munkásságán keresztül.

A tárlaton a tudomány megelevenedik, számos találmány életre kel. Atomot modelleznek, aranyat oldanak fel, biciklikkel áramot fejlesztenek és a színes televíziózás kezdeteit tesztelik a látogatók. Ha pedig ez még nem elég, akkor a legnagyobb mágusok nyomába eredhetnek, életük nagy titkait kutathatják. Valamint együtt fejthetik meg például azt is, hogyan szabadult ki „A Nagy" Houdini a kényszerzubbonyból, vagy a láncok fogságából.

A kiállítás 11 tablóból áll és 19 híres ember életrajzát dolgozza fel.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés