Kezdőlap
EUR: 327.3600; USD: 294.9700; CHF: 301.0200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Erőszakkal akarták áldozatukkal a feljelentést visszavonatni

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28685
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy szabadszállási testvérpárral szemben, akik tavaly júliusban megfenyegettek, leköptek, majd csuklóját és tarkóját megszorongatva arra akartak kényszeríteni egy nőt, hogy vonja vissza a fivérük ellen előzőleg tett feljelentést.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a 29 és 26 éves szabadszállási testvérpár fivére ellen rongálás vétsége miatt a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon nyomozás indult, melynek során a férfit 2017. július 26-án gyanúsítottként kihallgatták.

Ezen nyomozás ideje alatt, 2017. július 26-án este - a harmadik fivér meggyanúsításának napján - a testvérpár megjelent a sértettel közös munkahelyükön, egy kecskeméti-kadafalvi telepen, ahol műszakváltáskor összefutottak a testvérüket feljelentő nővel. Először az idősebb vádlott lépett oda az épületben tartózkodó sértetthez és erélyesen ráparancsolt, hogy vonja vissza a feljelentését. Egyúttal meg is fenyegette, hogy ha beteszi a lábát Szabadszállásra, akkor „ki fogják csinálni". Az idősebb vádlott a fenyegetés elhangzása után leköpte a nőt.

Ezt látva a fiatalabb vádlott is fenyegetőzni kezdett és erélyesen felszólította a nőt, hogy vonja vissza a feljelentését. Ezt nyomatékosítandó, a sértett csuklóját megszorította, majd a tarkóját is megfogta és akkor engedte csak el, amikor a nő a felszerelt kamerákra felhívta a figyelmét.

A sértett a rongálás miatti nyomozás során a fenyegetés ellenére nem változtatott a vallomásán és nem tett valótlan vallomást.

Az ügyészség a szabadlábon lévő elkövetőket kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja. A büntetlen előéletű vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés