Kezdőlap
EUR: 346.2500; USD: 293.0100; CHF: 321.9900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Környezetismeretre nevelés a piacon

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29281
Iskolakezdetkor, az őszi szezonban megszokott látvány a Budai utcai Piaccsarnokban az iskolás és óvodás csoportok látványa. Nincs ez másképpen idén sem.

Az iskolák, óvodák szívesen hozzák el csoportjaikat a belvárosi piacra, ahol mindig szívesen látott vendégek az apróságok. A gyermekek környezetismeret órák keretében látogatnak el ide, ahol megismerkednek a mezőgazdasági terményekkel.

S miközben a zömében lakótelepeken - a természetes környezettől távol élő és felnövő - gyermekek közvetlen közelről megismerkednek a zöldségekkel, gyümölcsökkel, sőt még a palántákkal és virágokkal is; a bátrabbaknak meg is szokták engedni az árusok, hogy megtapintsák a kitett árut.

Egy-egy ilyen látogatás után a mindenre kíváncsi, izgatottan az új tudást kereső gyermekek láthatóan a színekkel, illatokkal és frissen szerzett élményekkel gazdagodva térnek vissza az óvodákba vagy az iskolákba.

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés