Kezdőlap
EUR: 345.6900; USD: 294.2300; CHF: 321.2100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Vadászostyát kóstoltak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29772
Facol Lajos jó ideje számos módon és alkalommal segíti, támogatja a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. Ebédosztásokat szervez, (társ)finanszíroz, használt kerekesszékeket, kerékpárokat újít fel, majd rendszerint felajánlja hátrányos helyzetű emberek számára, és még hosszasan sorolhatnánk. Kedd délelőtt az Egressy utca környékén járva-kelve betért a Wojtyla Házba, ahol vadászostyával – szarvaskolbásszal – kínálta a szociális intézmény „lakóit”. (Fotók: Tódor Norbert)

Facol Lajos elmesélte, hogy egy zord januári napon Szél Győző barátja társaságában Nagykapornakon vadászott, amikor is a falu szélén hirtelenjében egy szarvascsordára lettek figyelmesek. A vadászmester rögvest jelezte, a vadak szabadon kilőhetők. Nekik sem kellett több, fegyvert ragadtak, melynek folyományaként egy jól megtermett ünő (nem ivarérett nőstény szarvas) került puskavégre. Lajos magával vihette az elejtett állat egyik combját, amiből Borsodi Károly barátja készített ízletes szalámit. Ma a wojtylások is kaptak kóstolót az ínyenc ételből, melyet nagy örömmel fogadtak a létesítmény rászorultjai.

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés