Kezdőlap
EUR: 346.2100; USD: 292.5800; CHF: 320.4600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Isten és a gyógyítás – Kiss Katalin gyermekorvos a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__30055
Dr. Kiss Katalin nem önmaga érdemének tulajdonítja, ha sikerül meggyógyítania egy kisgyermeket. Mindinkább Isten gondoskodó szeretetének és a Szent Szellemnek, ami mindannyiunk életében jelen lehet, ha behívjuk Krisztust az életünkbe. Erről vallott hétfő délelőtt a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak társaságában. (Fotók: Tódor Norbert)

Már kisgyermekkora óta készült erre a hivatásra, valószínűleg Isten ültette el ezt a szívében. 1985-ben végzett Szegeden, az Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd Kecskemétre került, a kórház gyermekosztályára. Szakvizsga után másfél évig iskolaorvosként dolgozott, majd körzetet kapott – mesélt pályája alakulásáról, majd arra is kitért, természettudományos végzettséggel miképp viszonyul a spiritualitáshoz.

– Jézus ma azt mondja nekünk: gyere úgy, ahogy vagy! Nem számít, mit tettél: loptál, öltél, csaltál, hazudtál, italoztál, netán drogoztál. Az sem számít, eddig mit gondoltál rólam; megvetettél, szidalmaztál, csúfoltál. Nem számít a hitetlenséged sem, mert feltétel nélkül szeretlek! – fordult hallgatóságához a gyermekorvos, Krisztusról, a Megváltóról szólva.

– A názáreti Jézus Krisztus fizikai testben természetesen nincs velünk, de a Szent Szellem formájában köztünk is jelen van. Amennyiben hittel elfogadjuk Őt, meghallgatja imádságainkat. Ha emberi eszközzel semmi esély nincs a gyógyulásra, Isten előtt akkor sincsenek akadályok: természeti törvények, gyógyíthatatlan betegségek, lehetetlen helyzetek – fogalmazott az előadó, majd olyan megtörtént eseteket sorolt fel, ahol orvosi segítség hiábavalónak bizonyult, a beteg mégis éleben maradt, meggyógyult.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés