Kezdőlap
EUR: 359.7800; USD: 296.8000; CHF: 334.0500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A műkerti sportegyesület vendégei voltak a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__30708
Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ez alkalomból tisztelte meg jelenlétével a népkonyha sorsközösségét Kertész Zoltán elnök. Négy fiatal edző sporttársa kísérte el a szociális intézmény főbejáratához, ahol együtt köszöntötték a rászorultakat, végül az ebédosztásban is segédkeztek. (Fotók: Mátyus István)

Kertész Zoltán, a Hírös-Róna Zrt. vezérigazgatója 1994-ben alapította az SC Hírös-Ép Egyesületet a célból, hogy kispályás labdarúgócsapatával el tudjon indulni az országos futsal bajnokságon. 1996-ban gyermek labdarúgással bővítette a klubot, amelyre azóta is fő profilként tekint.

Óvodáskortól kezdve 6-12 éves korig foglalkoznak a jövő reménységeivel. 2016-tól már felnőtt nagypályás csapatukba is várják a kecskeméti fiatalokat.

Játékosaik kezét 12 éves kort követően sem engedik el. Partnerkapcsolataik révén segítséget nyújtanak a szülőknek a gyermekük számára legmegfelelőbb klub kiválasztásában, hogy az ifjú sportolók fejlődése töretlen maradjon. Mindezen felül ajtajuk mindig nyitva áll a volt játékosok előtt.

– A Műkertvárosban sportcentrumot működtetünk, több száz gyerek részvételével. Amikor 26 évvel ezelőtt egyesületünket létrehoztuk, a társaságomban most megjelent négy edző – Patvaros Zsolt, Kitl Zoltán, Maczelka Gábor és Marozsi Gábor – még óvodáskorú volt. Ők is nálunk kezdték, majd komoly helyekre jutottak el. Akad köztük NB 1-es, NB 2-es futballista is. Idővel abbahagyták a sportpályafutást, jelenleg pedig edzőként szolgálják klubunkat és a kecskeméti gyerekeket. Amikor lehetőségünk adatik, karitatív célból bárhol, bárkinek segítünk. Örömünkre szolgál, hogy alkalmunk nyílott megvendégelni a Wojtyla-sorsközösséget – hangoztak Kertész Zoltán szavai az ingyenes ebédért sorban álló szegényekhez.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés