Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Felavatták az In memoriam szobrot

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__337
Október 23-án, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján ünnepélyesen felavatták, illetve felszentelték a kecskeméti Végh Mihály tér legújabb nevezetességét, az In memoriam szobrot. Probstner Jánosnak, a Nemzetközi Kerámia Stúdió igazgatójának gránitból készült nagyszerű alkotása valójában a tér keresztirányú átlójában elhelyezett négy kereszt, amelyek szabadságharcainknak, hőseinknek, mártírjainknak és halottaink állítanak emléket. Elkészítésének ötletét a Porta Egyesület által a téren korábban felállított - időközben a köztemetőbe áthelyezetett - Memento kereszt valóságos zarándokhellyé válása adta.
Az avató ünnepség keretében a történelmi egyházak képviselői szentelték fel, illetve áldották meg a későbbiekben kegyeleti helyként funkcionáló műalkotást, melynek talapzatánál a jelenlevők - köztük a Porta Egyesület aktivistái - elhelyezték az emlékezés első gyertyáit, mécseseit.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés