Kezdőlap
EUR: 365.0700; USD: 311.0200; CHF: 340.5800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A pécsi püspök bejelentette: szeptemberben kész lesz a kékesdi templom

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__4810
Többször hírt adtunk, hogy 2008 novemberétől a Porta Közössége Szövetsége is bekapcsolódott a 10 éve alapított, de máig fel nem épült kékesdi Szent Mihály templom építésébe. Több hónapos előkészítő és koordinációs munka után a Porta szponzori kör olyan jelentős mértékű támogatást mozgósított a nemes célra, hogy az 1000 éves évfordulóját ünneplő pécsi püspökség első embere is úgy vélte, hogy ezt a tervet, ezt a munkát támogatnia, segítenie kell. Amint azt a hírünkhöz csatolt hangos melléklet bizonyítja, e véleménynek országos nyilvánosságot is adott.
A Porta több száz aktivistája és több ezres pártolói köre nagy örömére, húsvét másnapján a Kossuth Rádió Déli Krónikájában elhangzott a püspöki üzenet. „Ha az úr is úgy akarja, és a támogatók sem hátrálnak meg a nagy feladattól, Szent Mihály napra megszólal az orgona a kékesdi –Dévényi Sándor Kossuth díjas tervező által megálmodott- templomban. Máyer Mihály püspök megnyitja a díszkaput, és megkezdődhet a felszentelési ünnepség. A Porta Egyesület meghívást kapott Pécsre is, hogy nyisson egy kirendeltségi irodát. Jó hír az is, hogy a legfelsőbb körökből ígértet kaptunk arra, hogy az ország második Karol Wojtyla Barátság Központja a kecskeméti után Pécsen nyílhat meg.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés