Kezdőlap
EUR: 361.0100; USD: 297.7200; CHF: 329.2300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Rendőrök vigyázzák a padokat

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__97
Úgy tűnik, a vandálok kihívásnak érezték, hogy szerdán elkezdődött a Nagytemplom előtti kőpadok megtisztítása, amely a Porta Egyesület és Hovány Márton összefogásának köszönhetően valósulhat meg. Csütörtök reggelre ugyanis a kemény munkával lecsiszolt felületen egy újabb falfirka díszelgett. Ezért is hívott össze a Porta egy sajtótájékoztatót, amelyre meghívta a rendőrség embereit is.
Itt adott hírt nagy Gabriella, a Porta irodájának vezetője arról, hogy az egyesület Bács-Kiskun Megye Közművelődéséért Díjával együtt járó pénzjutalmat felajánlják a munkálatok folytatására. Így egy olyan speciális festékanyag kerülhet a padokra a Bende Stáb Kft. közreműködésével, amely kifoghat a grafitiseken. Ez az anyag ugyanis taszítja az ő festékeiket, és rendkívül könnyen tisztítható. Így remélhetőleg megfékezi a további rongálásokat. Addig azonban, míg nem fejeződik be a pad csiszolása, még ki van téve a vandálok fenyegetésének. Ezért is ajánlotta fel a rendőrség a sajtótájékoztatón, hogy járőreik fokozott figyelemmel ellenőrzik a városközpontnak ezt a részét. Így talán nem nehezítik, illetve akadályozzák meg a munkát a felelőtlen éjjeli rongálók.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés