Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Benczúr Csaba: Menekülés

...lázadás a hatalommal szemben…

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__72/i__25360
Benczúr Csaba kecskeméti ügyész íróként leginkább a dokumentumregény formát szereti. Ezúttal egy kisregénnyel jelentkezett. A megyei Príma-díjra jelölt alkotó hatodik könyve lebilincselően izgalmas, egyszerűen letehetetlen.

Mit tennél, ha szeretett hazádban eluralkodna a téboly, és kimondanák rólad, nemkívánatos elem vagy, s nem kérnek belőled többé? Ha egyik napról a másikra el akarnának tüntetni otthonodból? Ha rendőrök jönnének érted, hogy megbilincseljenek, és ismeretlen helyre hurcoljanak? – teszi fel a kérdéseket Benczúr Csaba író.

Főhősével, Alberttal megtörténik az, amire álmában sem gondolt volna. Származása miatt be akarják gyűjteni, hogy internálótáborba zárják. Ő azonban nem kér a biztos fogságból. Menekülése közben csupán kiváló ösztöneire számíthat. A rendőrök, akik e „meg nem nevezett európai országban” élet-halál urai, végig a sarkában járnak. A kíméletlen vadászat során keresztülhajszolják a városon, ahol hősünk élt. A fordulatokban gazdag történet végén kiderül, maradt-e esélye Albertnak a megmenekülésre, s talán az újrakezdésre is elveszített családjával. Segítségére sietnek egy egész cirkuszi társulat tagjai, gyilkossá válik, majd sínautóval száguld a szabadság, a nem várt végkifejlet felé.

A Menekülés című kisregény a holokauszt-könyve miatt halálosan megfenyegetett író hatodik kötete, amelyben az egyén szimbolikus értelemben vett lázadását mutatja be a hatalommal szemben, amely maga is retteg. Benczúr Csabát nemrég jelölték a megyei Príma-díjra.

Aktuális:

2016. december 14-én, szerdán 16 órától

Benczúr Csaba dedikálja

Menekülés című könyvét.

A szerzővel a kötet szerkesztője és kiadója, Borzák Tibor beszélget.

Helyszín:

Líra Könyv- és Zeneszalon

Kecskemét, Hornyik J. krt. 2.

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés