Kezdőlap
EUR: 358.6200; USD: 294.7200; CHF: 330.5500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Kunbaracsi szép ünnep: harang-szentelés, érseki szentmise, agape

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__72/i__14836
Minden harangnak meg van a maga külön, karakteres históriája. A szombaton délután a harangtoronyban megszólaló és - a dr. Bábel Balázs érsek úr által - fölszentelt angyali hangszernek talán még érdekesebb is mint sokaké. Az elveszettnek hitt puszta-szava megtaláltatik a szomszéd település templomtornyában. De azt onnét nem lehet levenni, mert ahhoz a tornyot is le kellene bontani.Így aztán az ősi, őrbottyáni harangöntő műhelyben születik egy új, Gombos mester gondos munkája által.

 A harangot augusztus 26.-án mutatták be a baracsi-rom-pusztatemplomnál. Szeptember 22.-én pedig a baracsi toronynál beszentelte azt dr. Bábel Balázs érsek úr. (Az iskola-templomban elmondott homiliáját néhány órán belül hallgathatják meg ugyanitt!) A remek ünnepséget agape zárta, melyet a harang-mentő/újra öntő mozgalom kezdeményezője és vezetője adott a résztvevőknek (támogatóknak/segítőknek.)

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés