Kezdőlap
EUR: 346.2500; USD: 293.0100; CHF: 321.9900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

REGŐCÉN JÁRT KALOCSA-KECSKEMÉT FŐPÁSZTORA - A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS JEGYÉBEN

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__72/i__12608
A dél-vidéki Regőce hívő népe hívta meg híres búcsújára a magyar nemzet egyik legjelesebb, legismertebb, leginkább tisztelt apostolát: a Magyar Katolikus Püspöki Kar Állandó Tanácsa, múlt héten újjáválasztott tagját, dr. Bábel Balázs érseket. A regőcei Hétfájdalmú Szűz temető nagyon szépen fölújított kálváriája fölszentelésére kérték föl a metropolitát. A regőcei beszédet most a Charitas Rádió is közreadja.... Fogadják szeretettel és nyitott szívvel....(Gyönyörködjenek képgalériánkban is....)

Néhány adat regőcéről:

A település a Kígyós-ér partján, Zombortól 27 km-re keletre, a magyar államhatártól mindössze 2 km-re, 95-102 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekszik. Földrajzilag a község beékelődik Magyarország területébe, így északkeletről a magyarországi Katymár, míg északnyugatról Gara (7 km) határolja. Délről három szerbiai település veszi körül: Haraszti (Rastina), Bácskörtés (Kruševlje) és Őrszállás (Stanišić) (7 km).

 

Hétfájdalmú Szűzanya kápolnája (1861) és a Katolikus temető

A Hétfájdalmú Szűzanya tiszteletére emelt kápolnák leginkább temetőben állnak, a halottak oltalmára és az élők vigasztalására. Ez így van Regőcén is ahol az 1861-ben épült kápolnát, a falu ÉNY-i csücskében található római katolikus temetőben találjuk meg. Az épületet, melyhez egy kálváriasor vezet nemrégiben újították fel teljesen.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés