Kezdőlap
EUR: 365.3300; USD: 313.4000; CHF: 338.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Sikeres kutya mentés

| Feltöltve: | Forrás: www.baon.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__72/i__8680
A biztos pusztulástól mentettek meg hét kutyát a kecskeméti állatvédelmi őrszolgálat munkatársai. A csont sovány állatok víz és élelem nélkül, Felsőszéktó egyik tanyáján szenvedtek.

A Kecskeméthez tartozó tanyában albérlő lakik, akit jogerős bírói ítélet alapján az ingatlan tulajdonosa vasárnap délután akart kiköltözésre bírni. A bérlőt nem találta otthon, de miután szétnézett az udvaron, azonnal értesített minket - eleveníti fel a történteket Szabó Attila, az őrszolgálat vezetője.
A kerti tóban két állati tetem lebegett, amelyek már annyira oszlásnak indultak, hogy a helyszínen nem tudtuk megállapítani, hogy kutyák vagy macskák voltak-e. Három döglött kutyát szállítóketrecekbe zárva találtunk, a még életben lévők pedig annyira legyengült állapotban voltak, hogy szerintem pár nap múlva ők is elpusztultak volna. Összesen hat felnőtt kutyát és egy kölyköt szállítottunk a menhelyre.

Állatorvos vizsgálta meg őket, féreghajtót és oltásokat kaptak, jelenleg megfigyelés alatt vannak. A helyszínen rendőrök is voltak, ők valószínűleg hivatalból intézkednek majd, ennek ellenére állatkínzás bűncselekménye miatt mi is feljelentést teszünk.

A menhely bejáratánál kint van a "Megtelt" tábla, jelenleg 194 kutyust ápolnak. Hétfőn délelőtt mégis behoztak Homokbányáról nyolc kölyköt.

A szörnyűséges képeket a http://www.baon.hu/galeria/41146 oldalon tekinthetik meg.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés