Kezdőlap
EUR: 316.8500; USD: 279.8800; CHF: 281.4800
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

265 ezer forintot adományoztak a koraszülött részlegnek a Mix Amatőr Röplabdászok

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28812
Újabb adománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya. Magánszemélyek kezdeményezésére a Mix Amatőr Röplabdászok 265 ezer forintos pénzadományt gyűjtöttek össze, és adtak át szerdán délelőtt a koraszülött ellátás feltételeinek javításához.

Az adományozás különlegessége, hogy egy olyan kecskeméti házaspár - Ruszkai Gabi és Huszka Norbert - kezdeményezte, akiknek 2015-ben született ikrei, Gréti és Vanda a Dr. Kelemen Edit által vezetett koraszülött részlegen kezdték az életüket: három hetet töltöttek ott. És még egy csavar, illetve különlegesség: Ruszkai Gabi is ikerpár egyik tagja. Amiből nyílván messzemenő következtetéseket vonnának le az ikerpárokat tanulmányozó professzorok...

Gabi és Norbert ötlete volt 2016-ban, hogy az akkor éppen tízedik éve az izsáki sportcsarnokban tartott Röplabdászok Mix Röplabda Tornán gyűjtést szervezzenek a koraszülött részleg alapítványa számára. A 2016-os torna bevétele mellett egyéni adományok is gyarapították az összeget, ami végül 283 ezer lett, majd ezt egészítette ki akkor a házaspár 300 ezerre.

Tavaly 216 ezer forintot gyűjtöttek össze, idén pedig 265 ezret. A Röplabdászok Mix Röplabda Torna résztvevői pedig olyan lelkesen adományoznak, hogy idén azt is felvetették, jövőre ne készítsenek a tornára pólókat, hanem annak az árát is adják majd át Dr. Kelemen Editnek, a PIC részleg vezetőjének.

A mai adományátadáson Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is jelen volt, aki a kórházvezetés nevében hálásan mondott köszönetet a Röplabdászoknak. Akiket - immár hagyományosan - Rosner Ferenc képviselt ezúttal is a házaspár mellett.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés