Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A csend napjai

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__151
Mindenszentek ünnepének tiszteletére két helyszínen is megemlékezést szervezett a kecskeméti Porta Egyesület, valamint a Hírösgazda Kft. Hétfőn délután a Végh Mihály téren felállított alkalmi keresztnél gyűltek össze az emberek. Lakos Zsanett népdaléneklése, és Nagy Gabriella versmondása tette még emelkedettebbé a hangulatot, majd Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója szólt az emlékezés lélekgazdagító fontosságáról. A „Memento” feliratú alkalmi kereszt fáját a KEFAG Rt. adományozta a szervezőknek, a faragás pedig Albrecht Valter munkáját dicséri. Vágó Ambrus szállította a helyszínre a keresztet, amelyet Fellegi Tamás kerített körbe kőlapokkal.
A Hírösgazda Kft. kandeláberekkel járult hozzá az összejövetel meghittségéhez, a környezet szépségéről, rendezettségéről pedig a Lián Kht. gondoskodott. A kereszt egyben emléket állít városunk legrégebbi egyházi épületének, az egykor a mai Végh Mihály téren álló Homoki kápolnának is. November 1-én, kedden a köztemetőben folytatódott a „Csend napjai” elnevezésű rendezvénysorozat programja. Ekkor Katona József síremléke előtt tartottak ökumenikus megemlékezést a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselőinek részvételével. Lassú Mária és Nagy Gabriella versmondása, valamint a Szent Miklós kórus éneke közben több százan helyeztek el gyertyát, mécset a helyszínen, majd az imádságok után a II. világháborús, valamint az 1956-os emlékműnél. A megemlékezés a szociálisan eltemetettek sírjánál zárult, ugyancsak imádsággal és gyertyagyújtással.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés