Kezdőlap
EUR: 357.3200; USD: 294.1600; CHF: 331.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A hírneves borász a politika színterére lép

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__138
"Eddig zömével olyan politikusokat ismerhettünk, akik pályafutásuk után kezdtek el borral foglalkozni. Most majd kiderül, hogy egy borász mire megy a politika világában" - mondta Szeremley Huba, Magyarország egyik legjobb termelője, akinek borait ugyanúgy isszák a japán császári udvarban, mint Franciaországban. A világvándor kóstolóval egybekötött hangulatos sajtótájékoztatón ismertette terveit a médiának a Porta Egyesület által kezdeményezett Kecskeméti Találkozások sorozat keretében.
Szeremley 1964-ben hagyta el Magyarországot. Ausztriába ment. Orvosnak készült, majd gépészmérnökként diplomázott, de közben elvégezte a szociológia szakot is.Ezután Perzsiába utazott, majd Nigériában lelt otthonra, ahol az ország egyik legbefolyásosabb embere lett. A rendszerváltozáskor tért haza, és rögvest hatalmas csalódások érték: szülei nem ismerték meg, be se engedték a házba, később pedig elképedve látta, hogy a tihanyi domboldalakon szinte teljesen kivágták a szőlőtőkéket - mondván, így könnyebb lesz eladni a telkeket. Legnagyobb bánata mégis az, ahogy a magyarországi privatizáció lezajlott: véleménye szerint ugyanis szinte kiárusították az országot, az államadósság is csak nőtt. Az egyébként igen jó hangulatú - naná, borkostolóval egybekötött esten - egyre inkább nyilvánvalóvá vált Szeremleynek a mai magyar politikával szembeni szkepticizmusa - ennek fényében viszont nehezen érti az ember, mi szüksége is van egy ilyen világlátott embernek arra, hogy pártot alapítson. A neves borász ugyanis erre adta a fejét: létrehozta a Magyar Gazda-és Polgárpártot. Mint elmondta, senkivel nem akar szövetkezni; céljai között szerepel többek között a köztársasági elnök nép által történő megválasztásának bevezetése.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés