Kezdőlap
EUR: 357.2500; USD: 294.2000; CHF: 331.5300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A közutak áldozataira emlékeztek - Képgaléria

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__185
A közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek a megjelentek kedden este a Porta Egyesület szervezésében, a kecskeméti Végh Mihály téren felállított Memento keresztnél. Az emlékhely mellett egy totálkáros autó, és az "Őt is hazavárták" feliratú tábla látványa hívta fel a figyelmet arra, hogy sokan - egyre többen - esnek áldozatául közúti tragédiáknak. Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója megemlékező beszédében kihangsúlyozta, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy megóvjuk gyermekeinket a végzetes bajtól.
Füredi András, a Füredi Autósiskola tulajdonos-vezetője a biztonságos közlekedés fontosságáról szólt. Nagy Gabriella, a Porta Egyesület irodavezetője közúti balesetek tudósításaiból idézett. A megrendítő mondatok megcsonkult családok tragédiáját is jelenlevők elé tárták. A méltóságteljes zene hangja, valamint Lassú Mária versmondása szívbe markolóan töltötte be a teret. A megemlékezés zárásaként a részvevők egy-egy szál gyertyát, mécsest gyújtottak meg, és helyeztek el a Memento keresztnél. Abban minden jelenlevő egyetértett, hogy ha a téren elhangzottak akár csak egyetlen életpálya derékba törését is segítik megakadályozni, akkor ez az este már nem volt hiábavaló.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés