Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A kunbaracsiak templomünnepe

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1244
Földi életünk felhőit, gondjait, bajait próbáljuk szeretettel feloldani! Erre is figyelmeztet a harang – mondta dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke a hétvégén tartott kunbaracsi templomünnepen, amikor felszentelte a harangtornyot.
Ez a 15,5 méteres építmény nemcsak azért nevezetes, mert a falu legmagasabb pontja, hanem azért is, mert sokak összefogásának példája. Éppen esztendeje tették le alapkövét, s valóra vált a helybéliek álma. Az önzetlen segítőket, adományozókat hosszú lenne felsorolni. Borbély Lajos építész tervezi alapján Kiss Albert ácsmester tizenöt köbméter fenyőfából építette. A segítőket név szerint köszöntötték az ünnepen, amikor az új orgonát is felszentelte az érsek. Bábel Balázs ezt megelőzően a pusztában járt. A település külterületén, Csaradán id. Szabó István fogadalmi keresztjét áldotta meg. A ma már idős férfi még a hadifogságban fogadta meg: ha onnan valaha hazatér, az Isten megsegíti, úgy keresztet állítat. Az érseki homiliát a Hit és Élet rovatunkban olvashatják!
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés