Kezdőlap
EUR: 348.3500; USD: 313.3500; CHF: 325.8300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A nagytemplomi hívek ételadománya tette könnyebbé a szegények karácsonyát

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29550
December 26-án a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége csatlakozott a főtéri ebédosztások felajánlóinak egyre szélesebb táborához. A Nagytemplomba járó híveket Tóth Tibor káplán atya képviselte, aki mellett dr. Bábel Balázs érsek és dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára is tiszteletét tette a Wojtyla Barátság Központ sátrában. (Fotók: Mátyus István)

A vendégeket Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója mutatta be az összesereglett több száz rászorultnak.

Dr. Bábel Balázs arra emlékeztette hallgatóságát, hogy december 26-án a Katolikus Egyház Szent István diakónust ünnepli, akinek személyében az első keresztény vértanút tisztelhetjük. – A diakónusok szolgálattevők. Azért választották őket, hogy segítséget nyújtsanak a szegények ellátásában, ezáltal felszabadítva az apostolokat a prédikációra, igehirdetésre. István vértanúságot szenvedett hitéért, jó példát mutatva nekünk, hogy tanúságtevő keresztények legyünk.

– Karácsonykor azt az ajándékot adjuk tovább, amit Jézus Krisztusban kaptunk. Erre hív bennünket a mai ebéd is – tette hozzá a püspöki konferencia titkára.

A szerdai menüt – mintegy háromszáz adag csirkepörköltet tésztával, savanyúsággal, kenyérrel, szaloncukorral – Mezei Attila mesterszakács és családja, valamint a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei osztották ki a vendégek segítő közreműködésével.

Egyre gyakrabban jelentkeznek a sátornál ismeretlen magánszemélyek és vállalkozók, akik otthonról hozott, maguk által készített ételekkel, süteményekkel, édességekkel, illetve üzleteikben készleten maradt élelmiszerekkel igyekeznek támogatni Kecskemét szegényeit, ily módon gazdagítva a rendezvénysorozat lelki tartalmát.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés