Kezdőlap
EUR: 360.6300; USD: 298.9800; CHF: 335.3700
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Szabadidőközpont jövőjéről tanácskoztak

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__262
A kecskeméti Porta Egyesület Zöld Szív Munkacsoportjának kezdeményezésére egyeztető tanácskozást tartottak csütörtökön a Bácsvíz Rt. központi telephelyén. A megbeszélés témája a részvénytársaság kezelésében lévő Szabadidőközpont, illetve létesítményeinek az önkormányzat részére történő átadása, valamint a város egyik legjelentősebb zöldfelületének helyi védelem alá vonása volt. A rendezvényt követően az érintetteket az elhangzottak összefoglalására, illetve a tanácskozás értékelésére kértük.
- Cégünk májusi közgyűlésén a részvényesek döntöttek annak a szakmai anyagnak az elkészíttetéséről, amelynek alapján meg lehet állapodni a vagyonmegosztásban - mondta dr. Szekeres István, a Bácsvíz Rt. vezérigazgatója. - Erre két mentori közgyűlést kell majd összehívnunk, az egyiket júliusban, a másikat várhatóan szeptember elején. Bízunk benne, hogy konszenzus születik az átadásról. Úgy gondolom, hogy még ez év őszén a városé lehet a terület, ehhez azonban még nagyon sok adminisztratív munkát kell elvégeznünk. - Kecskemét közgyűlése elvi határozatot hozott arról, hogy az érintett területet helyi védelem alá kívánja vonni - emelte ki Hajagos Zoltán, az önkormányzat mérnöki és környezetgazdálkodási osztályának vezetője. - Döntés született a megvalósítás előkészítéséről is. A Kiskunsági Nemzeti Park szakembereinek segítségével készül majd egy kezelési terv. Ezt összhangba kell hozni a készülő rendezési terv-módosítással. Amikor ezek a dokumentumok rendelkezésre állnak, akkor dönthet a közgyűlés arról, hogy milyen formában kívánja a területet a város lakossága érdekében hasznosítani. - Rendkívül fontosnak tartom a civil szervezetek megnyilatkozásait, többek között az ilyen esetekben is - mondta dr. Gőbölös Antal, a KEFAG Rt. nyugalmazott igazgatója. - Hiszek abban, hogy ezek a szervezetek a következő évtizedekben egyre erősebben vehetnek majd részt a döntéshozásban. A hatóságok, illetve egyes érdekcsoportok által meghozott döntések nem mindig egyeznek a közérdekkel. - Nagyon eredményesnek tartom a mai tanácskozást - hangsúlyozta ki Bukovinszky Zsolt, a Zöld Szív Munkacsoport vezetője. - A meghívottak valamennyien rendkívül építő módon fogalmazták meg véleményüket az üggyel kapcsolatban. A Szabadidőpark átadása és védetté nyilvánítása teljes mértékben megegyezik munkacsoportunk elképzeléseivel, céljaival, hiszen 2004-ben azért alakultunk meg, hogy ezt a területet védjük. Hamarosan megfogalmazódik egy állásfoglalás, amelyet véleményem szerint az önkormányzat és a többi illetékes is jól tud majd használni.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés