Kezdőlap
EUR: 365.9600; USD: 313.2100; CHF: 339.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A SZOLIDARITÁS NAPJÁRA KÉSZÜL A WOJTILA OTTHON

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__373
"Tiszta ágyat és tiszta asszonyt/ Álmodik s vígan fölkacag,/ Kicsit több bért, egy jó tál ételt,Foltatlan ruhát, tisztességet/ S emberibb szavakat." (Ady Endre: Álmodik a nyomor) 2006. november 17-dikén a Szolidaritás Napján az elesetteket, hajléktalanokat segítő intézmények a megszokott időn túl is megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt.
A látogatók bepillantást nyerhetnek a hajléktalanok mindennapjaiba. A programokon a szociális munkások tájékoztatásán keresztül megismerkedhetnek egy-egy intézmény szolgáltatásával, a segítségnyújtás lehetőségeivel, korlátaival. Természetes, hogy a Szent Anna napján átadott és azóta naponta közel 150 rászoruló-szegényt ellátó Wojtyla otthon is csatlakozott a szolidaritás „ünnepnapja” szervezőihez.17-én délután és este is nyitva áll tehát a Barátság Ház kapuja, folyamatosan működik a ruhaosztás, lehet válogatni a raktárban lévő ruhák közül.Finom vacsora "színesíti" a programot, melyet zenés köszöntővel, versekkel, imával gazdagít a Barátok Temploma hittanosainak csapata. Lesz előadás a téli betegségekről is, végül levetítik Zafirelli: Napfivér, Holdnővér című, Szent Ferenc életét bemutató filmjét.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés