Kezdőlap
EUR: 359.7800; USD: 296.8000; CHF: 334.0500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Víz Világnapja Kecskeméten is

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__218
Március 22-e az ENSZ 47. közgyűlésének döntése értelmében a "Víz világnapja" címet viseli. Kecskeméten a Porta Egyesület immár - a tavalyi év után - másodjára szervezett szakmai konzultációt, ezúttal a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat székházában. A szakmai előadáson részt vevő közönséget - köztük a Kocsis Pál Szakközépiskola növendéket - Farkas P. József, az civil egyesület alapítója köszöntötte.
Ezután dr. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a találkozót, melyben külön kitért a Homokhátság Program fontosságára, és annak várható hosszú távú kihatásaira. A jelenlévők két értékes szakmai beszámolót is meghallgathattak. Dr. Szlávik Lajos, a bajai Eötvös József Főiskola vízügyi fakultánsa a víz és kultúra kapcsolatáról beszélt hallgatóságának, majd Kákonyi Árpád, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa beszélt a vízről, mint az élet bölcsőjéről. A rendkívül magas színvonalú szakmai előadásokat követően a vendégek az újságírókkal közösen cseréltek szemét.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés