Kezdőlap
EUR: 360.1700; USD: 294.7100; CHF: 325.2200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A WOJTYLA BARÁTI KÖR IKONT AJÁNDÉKOZOTT BÖJTE CSABÁNAK

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1290
Múlt heti, csiperós cikksorozatunk levezetéseként a Magyarország öröme rendezvénysorozat kapcsán Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes kecskeméti látogatásáról tudósítunk. A Porta Egyesület és a Wojtyla Barátság Központ számára különös jelentőséggel bír az újabb vizitáció, hiszen Böjte atyával szoros baráti kapcsolatot ápolunk. (MF)
Az árvák segítőjeként, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozójaként méltán népszerű Böjte atya július 11-én érkezett Kecskemétre, hogy a Csiperó keretében részt vegyen a „Magyarország öröme” rendezvénysorozaton. A Zrínyi iskolában, 17 órakor kezdődő ünnepség mintha csak a szerzetes életfilozófiájára épült volna: kulcsszava az összefogás, a közösség fontosságának hangsúlyozása. Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági gyerekek hoztak kultúrájukból egy-egy műsort, illetve a kecskeméti vendéglátóik is köszöntötték őket. Az ünnepségen többek között a Porta Egyesület tagjainál vendégeskedő romániai Gyergyószentmiklós csapata is fellépett. (A velük korábban készült interjúnkat a „Csiperó csúcs – Porta csúcs néven olvashatják.) E közösségi élmény örömében a Porta Egyesület és a most megújuló Wojtyla Baráti- és Imakör közös ajándékaként Mátyus István Szent György ikont nyújtott át Böjte atyának (képünkön). A felújítási munkálatoktól hangos Wojtyla Barátság Központ Egressy utcai központját ugyanis egykoron az atya áldotta meg. A hétvégén lezajlott, „Európa Gyermekeinek Jövőjéért” díj átadásának indoklása némileg választ ad, miért tiszteljük és tarjuk nagyra Böjte atyát, aki tevékenységét nem épp az effajta elismerésekért végzi. A kitüntetést az Európa Jövőjéért Egyesület alapította, 1992-ben, s minden Csiperó alkalmával olyan személyeknek ítél oda, akik sokat tesznek a gyermekek szebb, békésebb és boldogabb jövőjéért. (Részletes tudósítás korábbi cikkünkben.) Az egyik idei díjat Böjte atya vehette át: az árva gyermekekért végzett áldozatos és odaadó munkájával ételt, otthont, ruhát biztosít a dévaványai ferences kolostorba befogadott gyermekeknek, de törődik taníttatásukkal, szellemi és lelki fejlődésükkel, vallási és erkölcsi nevelésükkel. Mindenek előtt pedig szeretetet ad nekik. A Porta Egyesület és a Wojtyla Baráti- és Imakör jelképes ajándéka erről a szeretetről, erről az áldozatos munkáról emlékezik, illetve jelképes honoráriuma az egyre mélyülő, egyre fontosabbá váló barátságnak Böjte atyával.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés