Kezdőlap
EUR: 336.9000; USD: 303.9200; CHF: 313.6400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A wojtylások ünnepe

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__15362
December 24-én a város főterén sátor állítással és fenyőfa díszítéssel kezdődött a wojtylás karácsonyi ünnep. Azután meleg teával és forró virsliből álló reggelivel várták a ház rászorulóit az Egressy utcai Wojtyla Házban. Tíz órakor az SOS Gyermekfalu apróságai a Wojtyla Házban adták elő karácsonyi ünnepi műsorukat, majd a rászorulók a támogatók jóvoltából élelmiszerekből álló ajándékcsomagot vihettek haza. Tizenkét órakor a Wojtyla Ház Kecskemét főterén várta terített asztallal a rászorulókat. A Katona József Gimnázium színjátszóinak karácsonyi műsora meghitt karácsonyi hangulatot varázsolt a sátorba.

 Ezt követően  Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke beszédében felidézte azt a régi karácsonyt, amióta Farkas József alapító hívására évek óta a december 24-én délben a szegényekkel köszönti az ünnepet. Kérte, hogy ma a nagybeteg szervezőért imádkozzanak. Lévai Jánosné műkertvárosi képviselő örömét fejezte ki, hogy a Porta Egyesület jótékonysági ételosztását más civil szervezetek is folytatták.  A lakiteleki plébános és Dr Jeney Gábor a főplébánia plébánosa  köszöntötte és imára hívta  a  szegényeket. Azután  Holló Lakodalmas Ház tarhonyás pörköltjével vendégelték meg a legelesettebbeket. Az ebéd alatt pedig Látó Richárd és barátai kellemes melódiákkal szórakoztatták a szegényeket.   Az önzetlen támogatóknak köszönhetően  még december  25-én, 26-án, 31-én és január 1-jén  a főtéren felállított sátorban várják finom ebédre rászorulókat a szeretet asztalához a wojtylások.

December 31-én 11 órára  hálaadó hangversenyére hívják a szegényeket, a támogatókat és minden jószándékú embert a Ferences templomba.   

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés