Kezdőlap
EUR: 359.3000; USD: 295.9900; CHF: 333.5500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Adventi koszorúkötés a Portával

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__838
(RA) – Adventi koszorúkötésre várja a kecskeméti polgárokat 2007. december 1-jén a Porta Egyesület. Az immáron hagyománynak számító rendezvény helyszíne a civil szervezet Barátom templománál található díszterme lesz.
Egy nemes hagyománynak számító, igazi családi program vezeti fel a Porta Egyesület év végi, igencsak mozgalmasnak ígérkező eseményeit: szombaton délután 3 órától adventi koszorúkötésre várják az érdeklődőket. A civil szervezet rendezvényének helyszíne a Porta Egyesület Díszterme lesz. A szervezők – az Attila Virágszalon és a Magyar Szárazvirág Kft. önzetlen segítsége révén – biztosítják a koszorú alapját, illetve a díszítéshez használható szárazvirágokat. Mint ismeretes: a keresztény kultúrkörben a Jézus születésének napját megelőző négy hétnyi időszakot tekintjük adventnek. (Az eljövetel jelentésű szó a latin „adventus Domini” kifejezésből származik.) Az ekkortájt készülő koszorú általában fenyőágból készül, s négy gyertya díszíti, amelyeket vasárnaponként gyújtunk meg – minden alkalommal eggyel többet. A katolikus templomokban a gyertyagyújtást közös éneklés és imádságok kísérik. Talán kevéssé ismert, hogy a gyertyák egy-egy fogalmat (hit, remény, szeretet, öröm) szimbolizálnak, illetve egy-egy személyre vagy közösségre (Ádám és Éva, a zsidó nép, Keresztelő Szent János, Szűz Mária) is utalnak. A katolikusoknál a gyertyák színe lila – egy kivételével, amely rózsaszín. Utóbbi az örömöt szimbolizálja, illetve Szűz Máriára utal, aki megszülte a fiút.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés