Kezdőlap
EUR: 365.9600; USD: 313.2100; CHF: 339.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Akasztói Szikiponty a Wojtyla Házban – sok szeretettel fűszerezve

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__30191
Szabó József, az Akasztói Horgászpark és Halascsárda, valamint a Halgazdaság tulajdonosa hagyományosan idén is több alkalommal vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. 2020-ban első ízben január 8-án, szerdán került sor „akasztói” ebédosztásra a népkonyha étkezdéjében, Szabó Zsolt, a nagylelkű adományozó egyik fiúgyermeke, valamint Kiss Dénes szakács tevékeny közreműködésével. Kettejük segédletével jutott el mintegy százharminc adag melegétel a szegények böjtös asztalára. A jótékonysági akció „főszereplője” ezúttal is a Halgazdaság legismertebb terméke, az Akasztói Szikiponty volt, burgonyapürével, savanyúsággal, kenyérrel kiegészítve. Szabó Zsolt köszöntötte az ebédlőben várakozó rászorultakat, majd Farkas Pál programszervező munkatárs a komplexum mindennapi életéről, aktualitásairól faggatta a vendégeket. (Folytatás a képek után)

Szabó Zsolt arról is beszámolt, hogy az Akasztói Halgazdaság a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében támogatást nyert infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre. A megvalósítás már korábban kezdetét vette és várhatóan ez év őszéig fejeződik be. A nagyszabású projekt keretében új magtárépületet alakítanak ki, madárhálót létesítenek a mesterséges tavak felett – elsősorban a kormoránok elleni védekezés céljából, felújításokat végeznek a tavak medrében, lehalászóhelyeket hoznak létre, valamint útépítésre és a meglévők utak rekonstrukciójára is sor kerül. A halfeldolgozó egység szintén bővül, melynek eredményeképpen immár az egész ország területén értékesíthető termékeket állítanak elő, úgymint tisztított pontyot, pontyfilét. A Halascsárdához tartozó panzió pedig hét szobával egészül ki – a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával – hangzott el a Wojtyla Ház étkezdéjében.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés