Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Amikor a jó szándék és a közös akarat kevés

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__851
(RA) – Néha nem elég a jó szándék és az összefogás. Hiába akarta ugyanis lefesteni egy cég a Piarista Gimnázium kerítését csúfító falfirkákat, illetve mindehhez hiába járult hozzá a kecskeméti középiskola vezetősége, a Műemlékvédelmi Hivatal elutasította az akár előremutatónak is minősíthető felajánlást.
Megelégelte a műemlék-jellegű Piarista Gimnázium kerítését csúfító graffitik látványát Bánfalvy Pál, az Eurocent Invest Ingatlanközvetítő és Hiteliroda ügyvezetője. Úgy gondolta: a nagyhírű intézmény patinás épületét körülvevő téglakerítés nagyobb odafigyelést érdemelne; arról nem beszélve, hogy az agyonfirkált fal a városképet is jelentősen rontja. Bánfalvy úr ezért úgy döntött: lefestené, és – a felületen elhelyezett diszkrét hirdetésért cserébe – a későbbiekben is karban tartaná a falat. Látványtervet dolgozott ki (lásd képünkön), amellyel felkereste az oktatási intézmény vezetését. A piárosok üdvözölték a felajánlást. Minden bizonnyal úgy gondolkodtak: a jelenlegi szürkés, agyonfirkált térelválasztónál dekoratívabb és szerencsésebb megoldás a halványsárgára festett téglakerítés. A terv azonban mégsem valósult meg, mivel a Műemlékvédelmi Hivatal illetékesei lesöpörték a javaslatot az asztalról. Így állunk most, vagyis marad minden a régiben – marad a szürke kerítés és az unalomig ismert graffitik.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés