Kezdőlap
EUR: 359.2300; USD: 295.3500; CHF: 325.7100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Autó helyett biciklivel

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__323
Idén hetedik alkalommal rendezték meg Kecskeméten szeptember 22-én az Európai Autómentes napot, hogy felhívják az itt élők figyelmét a gépjárművek által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra.
A cél az volt, hogy legalább ilyenkor kevesebben üljenek autóba. Vegyék igénybe a tömegközlekedés lehetőségét, vagy induljanak el gyalogosan, kerékpárral. Idén egy új program is kapcsolódik a világnaphoz: a város intézményei, szervezeti összefogtak annak érdekében, hogy kerékpáros felvonulást szervezzenek. Legalább 600-an ültek biciklire ezen a délutánon, és a városközpontból kiindulva egy mintegy hét kilométeres körutat tettek rendőri felvezetés mellett. Egész délután színes programokkal várták az érdeklődőket a főtérre. Az egészséges életmóddal kapcsolatban csoportos foglalkozásokat, játékos vetélkedőket tartottak a gyerekeknek, de volt tombola, kerékpáros akadálypálya és KRESZ-totó is a rendőrség szervezésében.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés