Kezdőlap
EUR: 349.6600; USD: 319.1200; CHF: 329.6000
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az anya ételfelajánlással fejezte ki háláját halott fia elmúlt földi létéért

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__29678
Jantos Andrásné elhunyt fia emlékére ajánlott fel ebédet családtagjaival karöltve a Wojtyla Házban. A tíz éve tragikus hirtelenséggel eltávozott gyermekére emlékezve megfogadta, amint megfelelő alkalom mutatkozik számára, Isten iránti háláját kifejezve a fiú rövid időre adatott, de annál tartalmasabb életéért, valamiképp segíteni igyekszik bajbajutott embertársain. (Fotók: Mátyus István)

Irén asszony a Barátok templomába jár, ahol a bejáratnál elhelyezett tábla képeit szemlélve találkozott először a Wojtyla Barátság Központ nevével. A fotók a népkonyha százhúsz nélkülözőt számláló sorsközösségének mindennapjaiba engednek betekintést a szentmisére érkezők számára.

Első benyomásai alapján villant fel benne az ötlet, hogy felkeresse Farkas P. Józsefet, a szociális intézmény alapító-igazgatóját, hogy felajánlja anyagi támogatását a gondozottak ellátását illetően. A nemes lelkű anya és családja elhatározásának okán oszthattak ma is ebédet a jótékonysági szervezet Egressy utcai épületében.

Jantos Andrásné egyúttal megígérte, a Wojtyla Ház udvari falán elhelyezni kívánt, Szent II. János Pál pápa és a szegények találkozását megörökítő tűzzománc kép létrejöttéhez is hozzájárul szerény anyagi lehetőségeihez mérten. Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és szobrászművész alkotását a közeljövőben avatják fel ünnepélyes keretek között.

A Wojtyla Központ szorgos munkatársai szerdán rántott szeletet és burgonyapürét, valamint kenyeret, süteményt, almát szolgáltak fel a Jantos család jóvoltából.

 

 

 

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés