Kezdőlap
Kecskemét: 21 C°,
18.36 km/hNyugati szél, közepesen felhős
26
18
EUR: 322.8400; USD: 274.9400; CHF: 276.6300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az Aurin bearanyozza a Zempléni Fesztivált

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__27181
Tokaj-Hegyalja és Zemplén gyönyörű vidékén immár 26. alkalommal rendezik meg augusztus 11-19. között a Zempléni Fesztivált. A rendezvénysorozat a nagy évfordulókhoz is kapcsolódik. A Kodály emlékév keretében a fesztiválon így két alkalommal is fellép a kecskeméti Aurin Leánykar.

A nagy sikerű angliai koncertsorozat fáradalmait kipihenő leányok bemelegítésként augusztus 12.-én Komlóskán a Ruszin-parkban énekelnek. Kirándulás koncertekkel című műsorukat Durányik László vezényli.

Augusztus 13.-án Sárospatakon a Művelődés Házában Kodály Zoltán 11 kórusműve hangzik el előadásukban - Hollerung Gábor karmester magyarázatával. A megérthető zene - A mindenség a gyermekek hangján című hangversenyen Kodály gyermekkarainak legjavát mutatják be közreműködésükkel. Kodály Zoltán kórusirodalmában hihetetlen egyszerűséggel, játékos, ám szemléletes ellentétekkel írt olyan, a történelmünket, népszokásainkat, hagyományainkat felelevenítő remekműveket, melyek a gyermekek számára is érthetők, de a felnőtteket is magukkal ragadják. Ezek közül válogat, magyaráz és vezényel Hollerung Gábor karmester. Karigazgató Durányik László.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés