Kezdőlap
Kecskemét: 16 C°,
7.56 km/hD/DK-i szél, közepesen felhős
29
13
EUR: 323.4000; USD: 276.3200; CHF: 286.3100
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az egészség kincs, amelyre vigyázni kell! – Rákellenes színházi staféta 2017/2018

| Feltöltve: | Forrás: kecskemetikatona.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__27622
Október 10-én a kecskeméti Katona József Színházban hangzott el a Nézőpontváltó® rákellenes színházi staféta idei üzenete. A társulat tagjai ezen az estén maguk is feltűzték ruhájukra a figyelemfelkeltő program szimbólumát, a lila szalagot.

Az ingyenes orvosi rákszűréseken való részvétel fontosságát hangsúlyozó staféta 2015-ben indult útjára. A kezdeményezéshez országszerte mintegy 60 színház csatlakozott, hogy sajátos eszközeikkel népszerűsítsék a testtudatos életmódot és felhívják a figyelmet a betegség korai felismerésének jelentőségére. A staféta idei alapgondolata a betegeket támogató családtagok, hozzátartozók munkájának és áldozatkészségének megbecsülése. A Nézőpontváltó felhívást Danyi Judit színművész olvasta fel a Csárdáskirálynő kedd esti előadása előtt:

Mi, a kecskeméti Katona József Színház színművészei, alkotói és munkatársai 2016-ban csatlakoztunk a Nézőpontváltó® rákellenes staféta programhoz.

Önöket szemléletváltásra biztatva felemeljük a szavunkat minden egyes ember jólléte és egészsége érdekében: álljanak önmagukhoz másként, mint eddig, vigyázzanak arra a testre, ami az övék, próbálják adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni a minőségi élet reményében.

„A betegbe - és tesszük hozzá, a hozzátartozóba - mindig reményt kell önteni! - hirdette Hippokratész már az ókorban. Napjainkban, amikor egyre több a daganatos megbetegedés, mi adhatna nagyobb reményt, biztosabb fogódzót, mint az a felismerés, hogy az emberek nincsenek teljesen kiszolgáltatva a betegségnek, de ha mégis megtörténne a baj, a környezetében élő, őt segítő hozzátartozók, barátok nagyon sokat tehetnek a gyógyulásért.

Mi, Nézőpontváltók a 2017/18-as évadot a Hozzátartozók Évének szenteljük.

A Nézőpontváltó® program jelképe a levendulavirág, amely gyönyörködtet és gyógyít is egyben, így egyesítve magában mindannak a múltbeli tudásnak a jelenre ható tapasztalását, amelyet mi, lelki egészségmentőkként színészi játékunk erejével, estéről-estére átadunk a nézőközönségünknek.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés