Kezdőlap
EUR: 365.9600; USD: 313.2100; CHF: 339.3400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Betörőt fogott a kecskeméti városrendész

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__28406
Egy szolgálaton kívüli közterület-felügyelő lelkiismeretes és határozott fellépésének köszönhetően sikerült egy bűncselekmény elkövetőjét a helyszínen tetten érni, a szökési kísérleteit megakadályozva visszatartani és a rendőrségnek átadni.

A Kecskeméti Városrendészet munkatársa március 9-én este negyed hét körül, szolgálatteljesítés után hazafelé tartva a Szeleifalu egyik lakóháza felől hangos szóváltásra lett figyelmes. Annak ellenére, hogy intézkedési kötelezettség nem terhelte, a családi ház irányába indult, hogy kiderítse mi a veszekedés oka, és hogy szükség esetén segítséget nyújtson.

A veszekedőkhöz érve azt látta, hogy ott a lakóház tulajdonosa, és egy általa - a korábbi szolgálatteljesítések révén - ismert hajléktalan férfi vitatkozik. Az ingatlan bejárata mellett egy televízió hevert a földön, továbbá egy kerékpáron különböző élelmiszerek és egyéb használati cikkek voltak összekészítve.

A helyszínt alaposabban szemügyre véve azt is felfedezte, hogy a lakóingatlan garázsának ablaka és a bejárati ajtó is be volt törve; a pince nyitva volt, és ott szintén különböző tárgyak voltak egy talicskában összekészítve. Mivel a körülmények alapján bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a hajléktalanként ismert személyt kérdőre vonta az esettel kapcsolatban. A férfi a feltett kérdésekre zavaros, egymásnak ellentmondó válaszokat adott, az intézkedő városrendésszel szemben agresszíven lépett fel, és többször is megpróbált elmenekülni a tetthelyről.

A bűncselekmény elkövetésén rajtakapott betörőt a Városrendészet munkatársa a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőreinek kiérkezéséig visszatartotta. A rendőrök helyszíni intézkedések után a férfit előállították, és vele szemben büntetőeljárást indítottak.

Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés