Kezdőlap
EUR: 369.0300; USD: 314.7100; CHF: 345.1500
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

BORLOVAGREND ALAPÍTÁS - LOVAGAVATÁS KECELEN

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__864
Az országos hírű, keceli T.G. VIRÁGDEKOR és Szakképzőiskola és Kollégium BORMÚZEUMÁBAN alakult meg szombaton koradélután a T.G. Pince Borlovagrend, amelynek alapító mestere, első alapító tagja Téglás András, az intézmény igazgatója, számos jeles keceli rendezvény előkészítője, ötletgazdája és megszervezője volt. A keceli bort népszerűsítő közösséget hazánk újkori első, közel negyedszázada működő borlovagrendje a vaskúti kreálta hivatalossá.
Meghatott pillanatok teremtettek emelkedett hangulatot a keceli T.G. Bormúzeum nagypincéjében amikor huszonkét új borlovag, illetve a keceli borkirálynő mondta el fennhangon az eskü szövegét. Tisztelegve az imával a keceli boros ősök előtt egyben ígéretet adva, hogy az alföldi bor jóhírét tovább viszik és megőrzik. A kitüntető borlovagság első csapatába meghívást kapott a többi között Dr. Lévai Péter, a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Kar főigazgatója, Pintér József, a PINTÉR MŰVEK megteremtője valamint Schindler János keceli expolgármester is.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés