Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

BOTRÁNYOS ÁLLAPOTOK A SZALKSZENTMÁRTONI DUNA-PARTON

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__541
Lakossági bejelentésre érkezett a Porta Kontrollcsoport a szalkszentmártoni révhez és amit láttunk a legedzettebb szemű környezetvédőket is megdöbbentette. Olyan időkben, amikor a habzó Rába miatt országok kormányai küzdenek kegyetlen csatában, a legrangosabb európai folyam partján súlyosan terhelt szemétlerakó mezőt találtunk.
A hírek szerint nem sokáig jár már a szalkszentmártoni komp. A dunavecsei híd megépülte után biztos, hogy a mai csekélynél is szerényebb lesz itt a forgalom. Ott jártunkor is csak 2 autó várakozott, hogy egyszer csak átjön a vízi jármű és átviszi őket a túlsó partra. A szemléző csapat nagy megdöbbenésére pár méterre az úttól kiterjedt szemétlerakó mezőt találtunk. Ami azért is felháborító, mert úgy tudtuk, hogy a környéken élők, barátnak tudják, szeretik, tisztelik a folyamot. Kommunális szemét nagy felületen takarja az ártéri erdő aljnövényzetét. Fölhívtuk az illetékes vízügyi igazgatóságot, amely hivatalból vigyázza a gát és a folyam közti térséget. A ráckevei központban arról biztosítottak, hogy azonnal intézkednek. Mi azért hozzá tennénk, ha bármi féle akadály van, egyesületünk, a társszervezettekkel közösen szívesen segít és természetesen, ha vannak pozitív hírekről is tudósítja lelkes olvasó- és aktivista körét.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés