Kezdőlap
EUR: 357.3200; USD: 294.1600; CHF: 331.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Búcsúünnep Kisizsákon

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__135
A kisizsáki templom felszentelésének egyéves évfordulóján, október 2-án tartották a kápolna Búcsúünnepét. Az ünnepi szentmisét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa - Kecskeméti Főegyházmegye érseke mondta; Marosi Izidort - volt izsáki plébánost, váci püspököt -, minden hívőt, támogatót, a kisizsáki dolgos közösséget Isten kegyelmébe ajánlva. A szentmisét követően a főpásztor és Hegedűs Béla református esperes felavatta a támogatók névsorát megjelenítő táblát, illetve a Marosi Izidor emlékére állított táblát, és a nevét hordozó kertet.
Az ünnepségen visszaemlékezéseket hallottak a résztvevők Marosi Izidorról. Megosztotta emlékeit a kisizsáki templom alapítójáról Farkas P. József, Nagy Ferenc, az egykori izsáki ministránsok, Beke Gyuláné a kisizsáki közösség nevében, dr. Szabó Attila a Porta Egyesület alapítója a templom történetéről, az összefogás erejéről beszélt, amivel az építők, az építés szervezői példát mutattak országnak, világnak. A visszaemlékezők az ünnep végén elhelyezték közösségük koszorúját Marosi Izidor emléktáblájánál.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés