Kezdőlap
EUR: 366.4200; USD: 307.1900; CHF: 330.5600
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Cigány önkormányzat és a Porta együttműködése

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1315
A Porta Egyesület és Kecskemét Megyei Jogú Város Cigány Helyi Kisebbségi Önkormányzata hamarosan aláír egy együttműködési szerződést, melynek lényege, hogy az intézményesülő Porta szolgáltatások beépüljenek a hátrányos helyzetű cigány közösségek életébe. Erről tárgyalt a napokban évi rendes ülésén a CHKÖ.
A Portát az alapító, Farkas P. József képviselte. Elmondta, hogy elsősorban a szervezet katolikus munkacsoportjához érkeztek olyan kérések, javaslatok, hogy segítve és kiegészítve az egyház sajátos cigány missziós törekvéseit együtt a problémát jól ismerő szociológusokkal, egyéb szociális szakemberekkel teremtsenek programokat, rendezvényeket, tanfolyamokat, előadássorozatokat, amelyek gazdagítják a hátrányos helyzetű kisebbségi közösségeket. A Porta vezetősége örömmel fogadta a CHKÖ elnöknek és munkatársainak fölkérését, partneri ajánlatát, és meggyőződése, hogy a szerződés nem csak betű, festék és papír marad, hanem valódi értéktermő teljesítményeket is ígér. A kölcsönösen megegyező véleményű felek egyébként elhatározták a többi között: „- a két szervezet sajátos feladatai összehangolásával, források felkutatásával hatékonyan segíteni szeretné a rászorulók, szegények, fogyatékosok életét, beilleszkedését, rehabilitációját. - az Egyesület vállalja, hogy a CHKÖ hatáskörébe tartozó lakosok részére segítséget nyújt a civil szervezetek, intézmények sajátos eszközeinek rendelkezésre bocsátásával a megélhetését, társadalmi esélyegyenlőségét, - a CHKÖ vállalja, hogy az Egyesülettel együtt pályázik a helyi lakosság boldogulását szolgáló területeken, - a felek a megállapodásban rögzített célok végrehajtását évente értékelik.” A szerződés parafálása a Városházán hamarosan megtörténik.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés