Kezdőlap
EUR: 356.8100; USD: 293.0700; CHF: 331.1900
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Civil fórum a Porta székházban

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__121
Az összefogás lehetőségeit keresték a kecskeméti civil szervezetek képviselői hétfő esti összejövetelükön. A Porta Egyesület dísztermében megtartott fórumot Kovács Antal, független képviselő szervezte meg. A meghívottak közül képviselte magát a három történelmi egyház, a Porta, a SZEK, a KELE, a kecskeméti lokálpatrióták és a kisebb civil mozgalmak vezetősége.
Kovács Antal hangsúlyozta, hogy a fórum célja az összefogás lehetőségeinek felderítése, közös pályázzatok megírása, a város fejlődését szolgáló ötletek koordinálása. A fórumon több ötlet is felmerült, így a politikai színtéren való közös megjelenés, de ezt különböző tiltó jogszabályok, és az egyházi képviselők elhatárolódása miatt egyelőre elvetették. Abban azonban egyetértettek a küldöttek, hogy a rendszeres találkozóknak fontos szerepe lehet, hiszen nagyobb sikerrel tudnak együtt lobbizni a városért, illetve nagyobb befolyást gyakorolhatnak az önkormányzat döntéseire. A civilek úgy döntöttek, hogy a következő gyűlésükre, amelyet november 7-én tartanak a tervek szerint, további egyesületeket és alapítványokat hívnak meg, és konkrét célokat fogalmaznak meg.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés