Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Civilek találkoztak

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__231
Május 25-ig kell leadniuk a nonprofit szervezeteknek a városházára pályázataikat, amelyekben programjaikra igénylenek támogatást. Erről is egyeztettek hétfőn a civilek, akiket a hatékonyabb érdekvédelem érdekében rendszeres találkozókon próbál össze fogni és segíteni Kovács Antal önkormányzati képviselő. A fórum egyik célja, hogy a város által kiírt pályázatokról a döntéshozatal előtt az érintettek, azaz a civilek is mondjanak véleményt az előminősítés alkalmával. Több szervezet képviselője kifogásolta, hogy idén csak a legalább öt éve működő egyesületek, alapítványok igényelhetnek támogatást, és az sem tisztázott, hogy valójában milyen összegű keretből részesülhetnek a sikeres pályázók.
Szóba került az is, hogy szükséges lenne egy vegyes kerekasztal létrehozására, amelybe azok a szervezetek tömörülhetnének, amelyek nem tartoznak egyik civil kerekasztalhoz sem. Az ugyanis bebizonyosodott, hogy ezek a kezdeményezések sikeren képviselik tagjaik érdekeit. Kovács Antal figyelmeztette a résztvevőket, hogy pontosan készítsék el a pályázati elszámolásokat, ugyanis azokat a civileket, amelyek ezt nem teszik meg, három évre kizárhatják a pályázatokból. A képviselő ígéretet tett arra, hogy a pályázatok költségvetésének elkészítéséhez készít egy segédanyagot. Tóth István, a Kecskeméti Civil Szolgáltató Központ igazgatója pedig felajánlotta, hogy a következő - szeptember 11-én esedékes - találkozó helyszíne legyen az ő civil dolgozószobájuk.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés