Kezdőlap
EUR: 359.0100; USD: 296.4300; CHF: 331.5400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

CSIPERÓ, A CSILLAGSZEMŰ LOVAS

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__1280
Hétfőn indult, „csiperós’ cikksorozatunk folytatásaként most olyan eseményekről számolunk be, melyeket a nagyközönség nem biztos, hogy ismer, de attól még ugyanolyan fontos elemei a Csiperónak, mint a főtéren zajló műsorfolyam. (MF)
Gyenesné Knolmár Edit, az Európa Jövője Egyesület irodavezetője elmesélte, hogy naponta 9 órakor indítják azt az öt-hat buszt, melyeknek a 200-250 főnyi, csiperós gyermekzsivajtól hangosan a kerekegyházi Varga tanya a végállomása. Azért is fontos ez a program, mert kitűnő alkalom arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek egymással, s közben pedig játszva szereznek ismereteket a magyar lovasélet rejtelmeiről. A program ugyanis nem csak lovasbemutatóból áll, hanem lovaskocsin is körbejárják a gyerekek a tanyát, mi több, még a mindenki által kedvelt állatsimogatás is a kirándulás része… Kökény Ferencné Marika, az irodavezető asszony „jobbkeze” pedig képeket is biztosított számunkra az eseményről. Megemlítendő továbbá a Csillagszemű tábor: nevével ellentétben nem valami pusztai, tábortüzes múltidézésről van szó, hanem határon túl élő magyar óvónők szakmai találkozójáról. Ötlete Farkas Gábor, a Csiperó kitalálójának néhai feleségéhez, Andreához kötődik. Óvónőként fontosnak tartotta, hogy a Csiperó kilenc napja alatt határon túli magyar óvónők tapasztalatot cseréljenek. A Csillagszemű tábor három szervezője a három Mária: Lángné Nagy Mária, az Erdei Ferenc Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Molnár Józsefné, az Árpádvárosi óvoda vezetője és Váczi Mária a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely munkatársa. Mindegyik intézmény a maga a profiljának megfelelő szakmai programokkal segíti az óvónők tanulását. Az elsősorban Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból érkeznek óvónők ugyanúgy részt vesznek a pusztai vigadalomban, a sétakocsikázás után pedig szombaton számukra is piknik, de ne szaladjunk ennyire előre. Egyelőre élvezzük a Gyermekvarázst a főtéren, s akinek van kedve, akár vért is adhat az Ifjúsági Otthonban délután két óráig, 14:30-tól pedig eszperantózhat is kicsit. További részletekért a cikkünkhöz is felhasznált csipero.hu oldalt javasoljuk.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés