Kezdőlap
EUR: 360.3300; USD: 303.3600; CHF: 333.1400
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Czollner tér: Gazdag jubileumi program Szent Erzsébetnek

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__351
Czollner Mihályné, Béni Erzsébet 1825/26-ban, Rábel Károly mesterrel, Fischer Mihály pallérral és Novák Gergely ácsmesterrel nagyon szép, klasszicista templomot emelt Kecskeméten, a Tizenkét Apostól kápolnája helyén, a Kistemplom-téren. Azon a részen, amelyet ma már a Czollner családról nevezett el a hálás utókór. A környéken élő katolikusok nagyon szeretik a meghitt isteni hajlékot. A főoltár hatalmas képén - Uher Arisztid (1926) - a legnépszerűbb magyar: Árpádházi Szent Erzsébet, a templom (és a városrész) védőszentje látható.
Az üdvözült királynő akinek 800 évvel elelőtti születését most ünnepli majd a magyar és a világegyház. Ünnepek indulnak, szerveződnek a Czollner téren is. A tél beálltával változik a Czollner téri Szent Erzsébet templom miserendje. Főtisztelendő Barotai Imre, kanonok, templomigazgató weblapunk riporterének elmondta: december 3.-ától szombatokon csak este öt órakor lesz mise; vasárnaponként pedig csak reggel nyolc órakor. Az imádkozni kívánók bekapcsolódhatnak a Ward Mária Angolkisasszonyok Gimnáziuma és Szakközépiskolája közössége által szervezett és vezetett vesperásba, amelyet vasárnaponként este öt órakor mondanak, az iskola igazgatója vezetésével. A neves főpap bejelentette: 2006. november 19-dikén, Szent Erzsébet emlékünnepén délelőtt 10 órakor ünnepi misét celebrál a Czollner téren főtisztelendő és exellenciás dr. Bábel Balázs metropolita, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke. Ekkor hirdetik meg a jubileumi emlékév programját, melyet a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportjával, a Szenteste Alapítvánnyal valamint a Nemzetközi Szent Erzsébet Egyesülettel közösen készített elő a Templomigazgatóság.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés