Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Együtt a parlagfű ellen

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__244
A parlagfű mentes Kecskemétért címmel rendezett fórumot szerdán a Porta Egyesület a Végh Mihály téren. A találkozón Farkas P. József, az egyesület alapítója számolt be arról, hogy a Porta által 3 évvel ezelőtt elindított radikális fellépés a parlagfüves területek visszaszorítására már érezteti hatását.
Előadást tartott Bodor László, a Növény és Talajvédelmi Szolgálat munkatársa, aki elmondta, hogy a törvényi változásoknak köszönhetően 2005-ben sokkal eredményesebben tudták felvenni a harcot a földjüket elhanyagolókkal szemben, mint korábban bármikor. Tavaly több mint 1800 esetben rendeltek el közérdekű védekezést, és összesen 80 millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki. Kiss Klára, az ÁNTSZ munkatársa többek között a civil szervezetekkel való eredményes együttműködésükről szólt. A fórumon kihangsúlyozták, hogy a következő hetekben kiemelt figyelmet kell fordítani a gyomos, elhanyagolt területek feltérképezésére, valamint fel kell hívni az érintett ingatlan tulajdonosok figyelmét arra, hogy június 30-ig a törvények értelmében mindenkinek kötelessége a gyom levágása. Az ezt elmulasztóknak ez igen sokba kerülhet, ugyanis közérdekű védekezés esetén a felderítés költségeit is nekik kell kifizetniük. A Porta Egyesület a következő napokban és hetekben is várja a gyomos, elhanyagolt területekkel kapcsolatos lakossági bejelentéseket, 8 és 16 óra között a Végh Mihály tér 5 szám alatti irodájában, délutánonként a Tourist Police főtéri kirendeltségén, illetve a 76/505-041 és az ingyenesen hívható 80/204-595-ös zöldszámon.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés