Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Együttes erővel élénkítenék az idegenforgalmat

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__848
(PN / RA) – Január 12-én jöhet létre a Kecskemét és Térsége Turisztikai Egyesület. Erről döntöttek egy napokban tartott idegenforgalmi tanácskozáson.
A jövő elején – 2008. január 12-én – megalakulhat a Kecskemét és Környéke Turisztikai Egyesület, amelynek célja a város idegenforgalmának felélénkítése – ezzel összefüggésben az idelátogatók és itt töltött vendégéjszakák számának növelése – lenne. Ez a legfontosabb hozadéka annak a tanácskozásnak, amely Varjú Zoltán, a Tourex Utazási Iroda tulajdonosa és Kőrösi Tibor, a Car-avan autókölcsönző tulajdonosának kezdeményezésére valósult meg kedden, a kereskedelmi és iparkamara székházában. A szakmai rendezvényen a vállalkozásokon kívül a Tourinform-iroda, valamint az idegenforgalmi bizottsága is képviseltette magát. Az összefogás, az együttes fellépés erejéről szólva Varjú Zoltán úgy fogalmazott: – Nem tudunk egyenként megjelenni nemzetközi turisztikai vásárokon. Egységesen kellene árulni a portékánkat, hogy vonzóvá tegyük Kecskemétet és környékét. Pályázatokon is úgy lenne nagyobb esélyünk. A mintegy másfél órás megbeszélésen több megfontolásra érdemes gondolat vetődött fel. Dechy István, egy Lajosmizse melletti lovastanya tulajdonosa például az állam és az önkormányzat részvállalását szorgalmazta. Szörényi Mária, a Quastor Travel területi vezetője állapotfelmérést kezdeményezett. Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa szerint azt is fontos lenne, hogy mielőbb kilépjünk a mára kevésnek bizonyuló „csikós-pusztás” sémák közül, és feltérképezzük a speciális területeket.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés