Kezdőlap
EUR: 360.9500; USD: 304.3400; CHF: 335.0300
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Életrehívunk! Kecskemét

Sátras civil programsorozat a Főtéren

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__65
Kecskemét főterén felállított sátorban július 4-től 28–ig az egészséges életmód jegyében közszolgálati, figyelemfelhívó, tájékoztató programokat szervez a városvezetés jóvoltából a Porta Egyesület, hetente más és más témakörhöz kapcsolódva.
Állandó programok: Porta Egyesület ügyelet, Tiszta Köztér pollen bejelentések fogadása, parlagfűgyűjtő akció a VG Kft.-vel közösen, filmvetítések, Internetezési lehetőség, játékos, rajzos gyermekfeladatok. Hétköznapokon a különböző hivatalok, szervezetek képviselőit, orvosok, természetgyógyászok tartanak fogadóórát. Július 11-16-ig a rendezvények Egészséges életmód! címmel az egészséges életmód alapelvei, helyes táplálkozás, testmozgás, szív és érrendszeri betegségek, betegségek megelőzése témakörében zajlanak. A programokról előzetesen: hétfőn, szerdán, csütörtökön 15.-18 óra között Nagy Terézia egészségterapeuta, aura-soma tanácsadó várja az érdeklődőket, tanácsadást tart az egészséges életmód, táplálkozás, lelki harmónia témakörében. Kedden Szarvas Edit kineziológus válaszol a kérdésekre 14-től 16 óráig, csütörtökön Virág Zoltán természetgyógyász 14 és 17 óra között. Július 14-én 10-15 óráig a Tér és Ifjúságsegítő Egyesület közreműködésével zsákbafutás, kötélhúzás, és egyéb ügyességi feladatok várják a gyerekeket. Minden délután orvosi tanácsadással, különböző mérési vizsgálatokkal szolgál a sátor az arra járóknak, a Közterület-felügyelet naponta ügyelet tart 14-16 óra között. A pontos napi programról a Gong Rádió Környezetvédelmi percek című műsorából, és a sátorban tájékozódhatnak az érdeklődők. Július 28-án, délután, KTE Emlékfutást szervez a Porta Egyesület. A szimpatizánsok, egykori KTE szurkolók és játékosok a főtértől a pályáig futnak (vagy koruk, vérmérsékletük szerint kocognak, sétálnak). Minden régi játékost szeretettel, és ajándékkal várunk! Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat a Porta Egyesületnél! A KTE Emlékfutással a szervezők szándéka egyfajta civil demonstráció, kérés az új tulajdonos felé: ez a város szeretné, hogy az új beruházás legalább a futási lehetőséget biztosítsa a jövőben is a lakosság számára. Az „Életrehívunk” program ideje alatt minden szombaton és vasárnap ingyenes városnézésre van lehetőség. 9.30-tól idegenvezető várja az érdeklődőket a Városháza bejáratánál. A Díszterem megtekintése után egy órás főtéri sétán ismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel. A program első hetének témái: pollen, parlagfű, asztma, allergia. Képek:
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés