Kezdőlap
EUR: 363.8500; USD: 303.0300; CHF: 329.9200
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Elnöki meghívás az Országházba

| Feltöltve: | Rövid link: http://civilnaplo.hu/s_!news/i__7/i__409
Nem mindennapi elismerés, ha valakit a Parlament elnöke személyesen hív meg egy országházi látogatásra. Ebben a kitüntetésben részesült a napokban Fertig Attila, a kecskeméti Rákóczi Ferenc Általános Iskola elsős kisdiákja, akit - egész osztályával együtt - Szili Katalin invitált a törvényalkotás házába. Az elnök asszony a Porta Egyesület főtéri szeretetvendégség-sorozatának záróeseményén figyelt fel az ifjúra, aki nagymamája versét mondta el a jelenlevők előtt.
Karácsonykor kétszer is mondtam verset a sátorban - mesélte Fertig Attila. - A záróebéd előtt felkértek, hogy újra menjek el. Örömmel tettem, mert már óvodáskoromban is szívesen szerepeltem. A mostani fellépés után Szili Katalin megdicsért, és társaimmal együtt meghívott a Parlamentbe. Büszke vagyok rá, hogy a nagymamám versének kéziratát aláírta, sőt még egy kis szívet is rajzolt a lapra. Az iskolában mindenki lelkesen fogadta a hírt, de Magdi néni, az osztályfőnökünk azt mondta, hogy az utazásnak az is feltétele, hogy jók legyünk. - Egy héttel korábban szóltak, hogy írjak verset a rendezvényre - mondta Gyenes Istvánné, a nagymama. - Úgy gondoltam, hogy ha már ez az utolsó ilyen együttlét a főtéri sátorban, megpróbálok rímekkel hálát mondani Istennek, amiért a szervezők útján heteken át meleg ételt juttatott a szegényeknek. Már gyermekkoromban is írtam verseket, azután ez hosszú időre elmaradt. Jóval később - amikor a lányom elsőáldozó lett - kezdtem újra. Azóta számos költemény született, többek között a templomban, az evangélium igéjének hatására is. A Porta Egyesület felajánlotta az iskolának, hogy segít a budapesti látogatás megszervezésében. A civil szervezet magára vállalta a Kerényi György államtitkárral való koordinációt, de ha kell, autóbuszt is szerez a gyerekek utaztatásához. A kirándulásról természetesen honlapunkban is beszámolunk majd.
Hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés